Gå til hovedinnhold

Kan en husmenighet arrangere Alpha-kurs?

Ja. Alpha-kurs er på en måte "husmenighet light". Det bygger på de samme prinsippene: Liten gruppe, et måltid, samtale. Alpha er blitt en suksess over hele verden fordi folk endelig blir sett i menighetssammenheng. Folk får lov til å stille spørsmål. Det høres helt utrolig ut at menigheter flest har et opplegg der folk ikke for lov til å snakke! Men slik er det i vanlige gudstjenester. Da Alpha kom, ble dette snudd opp ned.

Alpha er et kurs om kristen tro. I en del land, for eksempel Norge, pleier man å arrangere Alpha-kurs i kirkebygningene. Men i Alphas hjemland, England, er det vanlig å arrangere Alpha-kurs i hjemmene.

Noe av poenget med husmeniget er å ikke ha en haug med aktiviteter og virkegrener som trekker fokuset vekk fra fellesskapet og enkeltmennesker. Likevel er det ikke noe i veien for at husmenigheter kan arrangere Alpha-kurs, utføre enkeltprosjekter, reise på tur, gi håndsrekninger osv. Med husmenighet er det lett å finne et passelig aktivitetsnivå. Dette fordi menigheten består av bare én liten gruppe der alle kan komme til orde. Slik kan man også ta personlige hensyn, for eksempel hvis noen i menigheten er slitne.

Hvis prosjektene blir for store, for eksempel hvis man vil drive et kor, bygge en bibelskole eller lignende, bør initiativtagerne gjøre dette utenfor husmenighetens rammer.

Kommentarer